Bemutatkozás

Bevezetőként néhány szó egyesületünk múltjáról
Abonyban a triatlonos élet 1989-ben kezdődött, először a Gyulai DSK és az újszászi Fehér János által vezetett futó és triatlon club szárnyai alatt, majd a Fergeteg Triatlon SE 1992 júniusában alakult lelkes, fiatal pedagógusok kezdeményezésével.
Alapító tagok a teljesség igénye nélkül: Zelei János, Egedi Gábor, Heiling Nándor, Szobonya Miklós és természetesen jómagam is.

Nagyításhoz kattints a képre!

Az egyesület célja: a sport megszerettetése a gyerekekkel, rendszeres edzések keretében, versenyeztetés, versenyek szervezése. Már 1992 nyarán Fergeteg Triatlon Versenyt, őszén pedig a vadászháznál Duatlon versenyt szerveztünk.

Egyesületünk számos kiváló sportolóval öregbítette Abony város hírnevét: Csomor Erika, aki ténylegesen az egyesület színeiben nem indult (mert még nem alakultunk meg), de Medveczky Edit és Csomor Erika együtt kezdte a triatlont Újszászon, majd Abonyban.
2008 Arizona ironman Csomor Erika és Major József 1. helyen végeztek. Major József Nagyatád Ironman OB-on 7-szer az első helyen végzett.
A teljesség igénye nélkül eredményes sportolóink: Major Gábor, Szobonya Gergő, Berta Zoltán, Kandi Éva, Tóth Róbert, Fekete Gábor, Tóth Julcsi, Szobonya Nikolett, Szikszay Emese, Soós Fanni, Hommer Csilla.

Medveczky Edit edző