Fergeteg Honvédelmi nyári napközis tábor 2021.07.05.-2021.07.09.

A második nap a Honvédelmi nyári napközis táborban ismét úszással kezdődött, mind a nagyobbak, mind a kisebbek számára.
Úszás után kis csoportokban katonai akadálypályán tesztelték magukat, laser fegyverrel lőttek,
illetve Szendrei Juhász Ágnes előadásában a tereptannal ismerkedtek.


Ebéd után a csapat kibiciklizett Újszilvásra a Kalász-tanyára, ahol számháborúban mérették meg magukat.

Szerdán a nagyobbak úszóedzéssel kezdtek, a kisebbek kerékpározással,  mert a Nimród Vadászháznál és a környező erdőben voltak feladatok, ahol tájékozódási csapatversenyben vettek részt a ceglédi judósokkal.
A feladat során térképet olvasva kellett futás közben különböző pontokat megtalálni és feladatokat teljesiteni.
A szerdai nap kiemelt vendége Ungvári Miklós olimpiai bajnok judós volt, aki részt vett a csapatversenyben, előadást tartott, és beszélgetett  a gyerekekkel.
Az ebéd utáni program ezúttal a judósok bemutatójával folytatódott a Sportcsarnokban, ahol játékos feladatokba kóstólhattak bele a triatlonosok is.

Csütörtökön mindenkinek úszással indult a nap, majd az előző napok során begyakorolt laser fegyveres lövést kombináltuk futóversennyel, a gyerekek úgynevezett laser run háziversenyen mérették meg magukat.

A hétfői napon 3 csapat alakult, amelyben nagyok, közepesek és kicsik egyforma arányban vettek részt, és  5 napon keresztül minden nap ezek a csapatok versengtek egymással a különböző megmérettetésekben, feladatokban: rókavadászat, számháború, katonai akadálypálya, tájékozódási futás, csapat tájékozódási futás, laser run.

A pénteki napon lesz az utolsó feladat az úszóversenyek, és játékos úszó váltóversenyek.